Gastronomie

Jak se zlepšovat ve vaření

Každý je rozmrzelý, když po první neuspěje, když zrovna dělá nějaký steak nebo třeba i nějakou expertní masovou směs, která už přeci jen vyžaduje trochu umu. Odradí to daného člověka na věky dopředu,

Tělu pomůžeme i bez diet

Stačí sáhnout do zásob, nebo si od příbuzných na venkově vyprosit králíka a lehké a chutné jídlo si vykouzlíme snadno a rychle.  Králičí maso je velice zdravé, ale aby bylo taky chutné, musíme

O chování u stolu

• K jídelnímu stolu přicházíme slušně a čistě oblečení a upravení. U stolu počkáme u určeného místa, dokud není u stolu matka anebo hostitelka. Pokud je stanovená hodina jídla, je slušné přijít včas, protože

Nic pro vegetariány

Nejstravitelnější je maso z mladých zvířat, protože je málo tučné. Čerstvé maso je dost tuhé, a proto se musí nechat odležet v chladu. V mase dochází k procesům a vzniku kyseliny mléčné, která uvolňuje vazivo mezi vlákny

Ryby pokaždé jinak

Co se týče ryb, tak poslední dobou se na českých talířích objevují stále častěji a to je moc dobře. Mají totiž blahodárný vliv na náš organismus a jsou bohatým zdrojem vitamínů A, D,

Křepelčí vejce – menší neznamená horší

Na křepelčí vejce už jste jistě v obchodě narazili. Ano, jsou to taková ta velice malá a hnědě tečkovaná vajíčka, která vypadají právě díky své velikosti roztomile a uměle. Napadlo vás ale někdy, že

Rum s nádechem Kuby

Co vás napadne, když padne název země Kuba? Někoho možná krásná, ale bohužel drahá dovolená, jiného (převážně muže) zachovalá auta, na které zde narazíte opravdu všude anebo neuvěřitelná životní energie tamních obyvatel. To,

Řízek má dlouhou historii

Na první pohled se zdá, že jde o zcela obyčejný pokrm, žádná gastronomická chuťovka jako kaviár nebo lanýže a mnohé další pochutiny. Jenom řízek je zkrátka řízek a určitě si každý živě pamatuje,