Jak se předvést jako mistr grilování

Grilování představuje vždy spojení gurmánského zážitku a příjemného posezení s rodinou nebo partou přátel. Jde o jednu z nejstarších technik přípravy jídla pomocí tepelné úpravy. Jak už je to pro člověka typické, postupně tento proces začal zdokonalovat, a to jak samotné grily k přípravě, tak i přípravu surovin pro tento způsob vaření. Vzniklo také velké množství marinád a možností, jak vytvořit oheň.
Kouzlo grilu, příprava chutného pokrmu, posezení s dobře vychlazeným pivem nebo vínem, to jsou věci, které pozvedly grilování na koníčka.
Výhodou je, že existuje mnoho vhodných druhů masa pro grilování, a dokonce i lidé kteří se masu vyhýbají, si mohou pochutnat na grilované pochoutce (sýr, zelenina).

grilované maso

Grilované maso, jaké druhy použít

Žebra, stehýnka, křidýlka, steaky, hamburgery. Je mnoho možností, jak připravit chutné jídlo, kterým potěšíte své blízké. Každé maso má svou jedinečnou chuť. Hovězí maso je pro tento způsob přípravy velice vhodné, vyhovují mu vysoké teploty. Pokud chcete udělat šťavnaté steaky, zvolte maso ze zadní části zvířete. Hovězí maso je také výborné pro přípravu hamburgerů, které jsou velmi oblíbené mezi mladou generací. Drahé telecí maso není pro grilování nejlepší. Je moc jemné, nemá tak výraznou chuť jako hovězí a nevyhovuje mu ani způsob přípravy. Pokud už se pro telecí rozhodnete, najděte si část, kde je trochu tuku.
Velice oblíbené pro tuto úpravu je vepřové maso. Je také cenově velmi příznivé.

maso a klobásky

Jak připravit gril

Nejoblíbenější je grilováni na dřevěném uhlí. V žádném případě nezapalujte uhlí nějakým druhem chemického podpalovače. Jeho zápach by zkazil grilované potraviny. Nejsnadněji se oheň rozdělává za pomoci dřevěných třísek nebo suchých šišek a teprve když se oheň rozhoří, přiloží se v rovnoměrné vrstvě dřevěné uhlí. Dejte si pozor, aby vám grilované maso nevzplálo. Hlavně steaky často neobracejte a do masa nepíchejte. Každé maso má jinou dobu přípravy, například špízy se dělají déle než steak. Maso s kostí se musí dělat nejdéle. Kuře potřebuje dělat dlouho a za mírné teploty. Pro solení je mnohem vhodnější hrubá sůl.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru