Pečujte o své zdraví. Jak? Pohybem!

Pohyb má na náš organismus neuvěřitelně kladný a dobrý vliv.
A není to jen o tom shazovat nadbytečné kilogramy živé váhy! Správný pohyb stimuluje celý kardiovaskulární systém, naše srdce dobře pracuje a srdeční sval je neustále trénovaný a posilovaný. Tak snadno se pak neunaví. Pokud sportovní aktivity nepřeháníte a amatérsky je držíte stále na hranici únosnosti pro vaše tělo, pak úspěšně bojujete proti potížím s klouby a celým kloubním aparátem. Pohyb je výtečnou prevencí proti osteoporóze a uleví zvláště těm, kteří celé dny od rána do večera sedí před počítačem.

pomalé protahovací cvičení na doma

Můžete mít kvalitní posez, kancelářskou židli na míru, stůl a světlo správně naklopené, ale dlouhým vysedáváním u počítače dostává tělo pořádně zabrat. A tím nemáme na mysli jen bolesti zad, krční páteře, očí. Jedná se totiž o jednostrannou zátěž, kdy po létech praxe můžete začít pociťovat i bolesti v zápěstí, které má už i svůj název – syndrom počítačové myši. Tato „myšitýda“ dá lidem pěkně zabrat. A proto je dobré nejen aktivně sportovat a protáhnout si tělo venku v přírodě anebo ve fitku – i když v současné době jsou zavřená, tak alespoň doma při on-line kurzech.
Pohybová aktivita zlepšuje náladu.
Aktivní pohyb vylepšuje naši náladu, a to proto, že dochází k cirkulaci krve, organismus se rozproudí a tím se dostanou ke slovu i ty správné endorfiny – hormony dobré nálady. Jen si vzpomeňte, když se vám zrovna nechce jít do fitka nebo si jít zacvičit aerobik, nakonec se přemluvíte a po konci cvičení byste nejraději objali celý svět. Jak je vám blaze a dobře na duši. A za to právě mohou endorfiny, které aktivujeme pohybem.

syndrom počítačové myše

Sportování není jen o aktivitě, ale mnohdy nám dokážou pomoct i cviky nenápadné, pomalé a protahovací, které oceníme hlavně právě při sedavém zaměstnání. Naučte se proto i speciální protahovací cviky, které můžete provádět i na židli v zaměstnání. Vašim přetíženým svalům pomůžete nejen sportem, ale i pomalým cvičením.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru