I v nouzovém stavu choďte, sportujte, běhejte

Sporty, jaké lze provádět v nouzové stavu, když nefungují sportovní areály a profesionální i amatérské soutěže jsou pozastaveny, je pořád dost. Stačí se jen porozhlédnout okolo sebe a vyrazit do přírody.
I takový Nordic Walking je dobrým sportem, který vás protáhne, posílí svaly i nervovou soustavu. Divíte se, proč nervovou soustavu? Protože nejspíše vyrazíte do přírody, která stále ještě neztratila svou půvabnou zelenou barvu a zelená, jak je všeobecně známo, dovede zklidňovat vědomí. Namítnete, že na podzim se příroda zbarvuje a zelené ubývá? Jistě, ale i tato změna barev působí na naše vědomí.

muž běží přírodou

Je krásné zadívat se například na javor, jehož listy dokáže příroda zbarvit od zelené přes žlutou, okrovou, oranžovou do červena, až červenohněda. Je příjemné brouzdat spadaným podzimním listím, nikam nespěchat, nechat na sebe působit energii přírody. Odpočali jste si pohledem na krásně zabarvenou podzimní krajinu?
Pak zase zaberte a vyrazte svěžím krokem dále. Jestliže nemáte zrovna Nordic Walking hůlky, tak rázujte i bez nich. Důležité je, že se vůbec hýbete, že jste nepropadli malomyslnosti, když bylo vládním nařízením zavřeno kde co. Naštěstí příroda je otevřená pro nás pro všechny, ta se zavřít nedá.

boty na chůzi

Naopak, právě teď bychom ji měli navštěvovat a je jedno, zda jí proběhnete tryskem nebo se projdete pomalu či natáhnete krok a stíháte alespoň v průměru šest kilometrů v hodině. Všechen tento pohyb se počítá. Organismus potřebuje kyslík jako moře sůl.
Chůzí v přírodě se mozek okysličí, protože rozprouděná krev roznáší živiny – kyslík, glukózu a stopové prvky dále do každé buňky. Nebojte se ani deště. Když se dobře obléknete, můžete vyběhnout ven i za deště. Slabší nátury mohou počkat, až kapky dokapají nebo bude už jenom mžít. Při vlhkém počasí se i dobře dýchá, takže ničeho se neobávejte a vyrazte na procházku každý den a za každého počasí.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru