Soběstačná domácnost již není hudbou budoucnosti

Vstupní dveře, které se odemknou za pomoci otisků prstů nebo káva, která je připravena ještě než stihnete zaparkovat. To a dokonce mnohem víc již dnes umí chytré domácnosti. Asi pro vás nebude žádným tajemstvím, že je možné do domu zabudovat chytrý systém, který některé úkony zvládne za vás. Je již celkem standardem centrální ovládání vnitřní teploty, která je upravována dle preferencí jejich obyvatelů. Jenže moderní technologie jdou neustále kupředu a tak si dnes můžeme domov vybavit řadou chytrých funkcí, které nám do značné míry usnadní i zpříjemní každodenní život. Pojďme si tedy představit alespoň některé z nich.

Chytré ovládání
 
Co vše zvládne inteligentní domácnost?
Systém inteligentní domácnosti se postará o osvětlení, vytápění, ovládání klimatizace a řadu dalších funkcí v jednotlivých částech domu. Vše je řízeno pomocí mobilního telefonu na dálku a systém vás tak během celého dne upozorňuje na jednotlivé úkony, které jsou během vaší nepřítomnosti v bytě vykonány. Na dálku je možné zapnout pračku, myčku, regulovat teplotu v domě či vysát v celém domě za pomoci robotického vysavače. Inteligentní domácnost je také velmi často propojena se zabezpečovacím systémem, který v případě neoprávněného vniknutí okamžitě urguje nejenom majitele objektu, ale i bezpečnostní agenturu, která systém zabezpečené spravuje. 

Inteligentní domácnost
 
Efektivní spolupráce dílčích systémů
Systém chytré domácnosti dokáže pracovat samostatně nebo propojovat jednotlivé úseky v kompaktní celek. Velmi efektivně pracuje s tepelnou pohodou v interiéru. Zatímco v zimě jednotlivé místnosti vytápí dle nastavené teploty, v létě je zase ochlazuje za pomocí klimatizace nebo ovládání žaluzií. Cena se vždy odvíjí podle funkcí, které bude chytrá domácnost ovládat. I tak se jedná o poměrně náročnou investici, která však do značné míry zpříjemní vaši domácnost.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru