Nejen na srdce jsou Poděbrady

V současné době nám cestování do ciziny moc nepřeje, zůstaňme raději „doma“ a objevujme krásy naší vlasti.

Poděbrady jsou největší středočeské lázně, které se nacházejí v okrese Nymburk. Již řadu let zde léčí nemoci srdce, cukrovku nebo pohybové ústrojí.

masáž záda

V Poděbradech se nachází léčivý pramen vody s vysokým obsahem minerálů a je rozveden do několika pítek, takže při procházkách se můžete zdarma občerstvovat velmi kvalitní a jemně perlivou vodou. Pro tu příležitost doporučujeme zakoupit si pěkná pítka. Vždyť popíjení léčivé vody je malá slavnost a děláte to pro své zdraví.

Určitě si prohlédněte náměstí, které zdobí novorenesanční pomník Jiřího z Poděbrad vybudovaný naproti Mariánskému sloupu. Cestou se nezapomeňte podívat na známé „květinové hodiny“ na lázeňské promenádě. Až vás putování unaví, zastavte se ve stylové restauraci V pivovaru, která se nachází přímo v centru města, v klidné části – s výhledem na řeku Labe. Výtečně tam vaří a k jídlu vám podají vlastní pivo – poděbradský Zdroj a mají i Poděbradský nealkoholický Rádl.

Pokud cestujete s dětmi, jistě uvítají poděbradský vyhlídkový vláček, kterým se mohou projet po městě a vyjížďka trvá zhruba hodinu. Určitě s nimi navštivte cukrárnu Miláno s vlastní výrobou výtečných dortíků a skvělé kávy. Nebudete jistě litovat.

Nejen na srdce jsou Poděbrady! Uvítají i cyklisty, pro které jsou připraveny dobře značené cyklostezky podél Labe, které lákají i milovníky in line bruslení. K projížďkám láká mírná rovinatá krajina a proto cyklo toulky zvládnou v pohodě i vaše děti.

cyklo park

A na tento rok se s předstihem připravte na slávu, která se pořádá vždy 26. září na počest Světového dni srdce a kde jinde by se mělo slavit než v Poděbradech! Tato akce se slaví po celém světě a inspiruje zúčastněné i přihlížející ke zdravému životnímu stylu. Kromě různých zajímavých a přínosných přednášek a her pro děti vám pohodu zpříjemní i koncert známých zpěváků, hudebních skupin a populárních bavičů.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru