Gastronomie

Luštěniny v kuchyni – správná volba

Luštěniny představují lepší alternativu pro globální ekosystém, nejsou náročné na vláhu a zlepšují půdní podmínky. Luštěniny: kompletní zdravé jídlo Hrách, fazole, cizrna, čočka, sója, to jsou nejoblíbenější luštěniny u nás. S výjimkou sóji obsahují

Naše gastronomické vyhlídky

Intenzivní zemědělství způsobilo vyčerpanou půdu, kontaminovanou vodu, ztrátu biologické rozmanitosti, kyselé deště, vymírání vodních živočichů, odlesňování krajiny, a především změnu klimatu. Zachránit by nás mohlo množení hmyzu, výroba masa v laboratořích a genetická modifikace.

Celebrity v kuchyni

Na sociálních sítích a různých webových stránkách najdete záplavu celebrit a jejich oblíbených receptů. Za gastronomickými zážitky se dnes pořádají organizované zájezdy, díky některým pořadům, které prezentují restaurace, se lidé o víkendech vydávají

Restaurace dnešní doby

Pokud existuje místo, kam lidé chodí více než rádi a to ve velkém, pak jsou to restaurace. Není se také čemu divit, protože právě v restauraci si člověk může dopřát to, co má skutečně

Gastronomie

Pokud se řekne slovo gastronomie, člověk si pod tímto slovem představí neskutečnou spoustu chutných jídel, které má možnost si zakoupit. Je faktem, že si člověk může zakoupit vše, na co má chuť. I

Rozvoz jídel

Pokud je něco, co rozhodně velká spousta lidí ocení, pak je to dobré jídlo. Není se také čemu divit, protože kdo by se rád velice dobře nenajedl? Snad skutečně každý. Určitě i vy.

Zvěřina je v kurzu

Poslední dobou zvěřina získává prvenství na podzimním jídelníčku a skutečně v posledních letech příčka její přízně stále roste. Nejsou to jen labužníci, kteří si chtějí vychutnat jiné maso, ale rovněž zastánci zdravého životního

Je čas na domácí paštiku

Paštiku si sice můžeme zakoupit v obchodě, ale přece jenom kvalitní domácí suroviny nic nedokáže nahradit. Existuje sice několik různých receptů a mnohdy si i sami upravíme postup a složení, nicméně jakmile si

Tradiční čínské jídlo bude mít úspěch

Uvařit čínské jídlo, které pochází svým původem z oblasti Sečuánu, není skutečně nijak složité a zvládne to každý i začátečník, když se bude držet zásadních rad v receptu. V některých restauracích v Evropě

Jak se zlepšovat ve vaření

Každý je rozmrzelý, když po první neuspěje, když zrovna dělá nějaký steak nebo třeba i nějakou expertní masovou směs, která už přeci jen vyžaduje trochu umu. Odradí to daného člověka na věky dopředu,